Nötköttet av den svarta Angus-rasen är ett av de populäraste i världen. Angus nötkött är känt efter sin väl marmorerade konsistens som ger suverän smak. Det är kött som importeras från ekologiskt rena områden i Australien och USA och utgör en oskiljbar del av GOODWINs steakhouses.
Vi tillagar våra kötträtter i en spansk glödugn som kallas för Josper.
GOODWIN rekommenderar fyra stekgrader på köttbitar:
- Rare (t 39°- 43°) - lätt stekyta, rött och blodigt inuti
- Medium rare (t 43°- 47°) - blodigt kött, rödrosa inuti
- Medium (t 47°- 50°) - köttet är mediumstekt, den populäraste stekgraden
- Medium well (t 55°- 57°) - nästan genomstekt kött, svagt rosa inuti
- Well done (t > 60°) - rekommenderas inte av GOODWIN
GOODWINS BIFFAR AV MARMORERAT NÖTKÖTT TILLAGADE I JOSPER
AUS/USA OXARNA HAR UTFODRATS MED KORN I 120 DAGAR | (L) - Laktosfri (G) - Glutenfri | eur |
Marmorerad New York-biff 220 g (L,G) Marmorerad New York-biff 300 g (L,G) Dry Aged 250 g (L,G) Köttbitarna skuret ur oxens ländrygg. Rekommenderad stekgrad – Medium rare. | | 38.90 48.90 58.90 |
Marmorerad Rib-eye biff 250 g (L,G) Marmorerad Rib-eye biff 350 g (L,G) Dry Aged 250 g (L,G) En biff som är skuren ur revbens området, mycket saftig och aromatisk. Rekommenderad stekgrad – Medium. | | 41.90 51.90 64.90 |
Marmorerad Filet mignon 200 g (L,G) Biff från oxfiléns mittersta del, där köttet är mört och magert. Rekommenderad stekgrad – Medium rare. | | 47.90 |
Marmorerad Petite Tender biff 300 g (L,G)
Australien. Biff av framrygg, som är nötkreaturens mjukaste och mest välsmakande del. Rekommenderad stekgrad: Medium rare. | | 53.90 |
XXL-biff Marmorerad Chateaubriand 400 g (L,G) Stor biff från oxfiléns mittdel. Rekommenderad stekgrad – Medium. |
| 84.90 |
Marmorerad Ryggbiff 400-700 g (L,G) Nötytterfilé med ben. Rekommenderad stekgrad - Medium. |
| 15.90 100 g |
Marmorerad T-benstek 500-1000 g (L,G) Inner- och ytterfile med T-format ben. Rekommenderad stekgrad - Medium. | | 16.90 100 g
|
Marmorerad Porter 600-1000 g (L,G) Porter-rostbiffen är ”T-benstekarnas kung." Biff av oxfile. T-ben, ena halvan inre- och andra ytterfilé. Rekommenderad stekgrad - Medium.
| | 17.90 100 g
|
Wagyu New York steak 250 g (L,G) AUS Köttet skärs ur oxens ländrygg. Nötkreaturen utfodras med spannmål i 300 dagar. Rekommenderad stekgrad – Medium | | 64.90 |
Kobe A5 "pierrade" 100-400 g (L, G) Kobebiff kommer från den japanska svarta tjuren som är uppfödd med en speciell metod. Köttet är extremt marmorerat. Serveras på en varm sten, så att du kan tillaga biffen så som du vill ha den | | 95.00 100 g |
* Vikten på köttbiten avser rått kött. Vikten på den färdiglagade rätten beror på den stekgrad ni har beställt. För mera detaljerad information vänd er gärna till servitören.
Till alla stekar kan en sås väljas:
- Husets sås 60 g med rödvin, bär och honung (L)
- Pepparsås 60 g med grädde och nymald peppar (på begäran L,G)
- Svampsås 60 g med grädde, champinjoner och karljohanssvamp
- Kryddsås 50 g med örter och vitlök (L, G)
En sås ingår i priset, ytterligare sås kostar + 3.50
INHEMSKT KÖTT
| | eur |
Atrias premium läckra marmorfilé (L,G) Marmorfilé med minst grad fem marmorering har belönats flera gånger i World Steak Challenge-tävlingen. Marmoreringen i filén ger smaken mera djup och finare konsistens när den grillas. Vi rekommenderar medium stekgrad. | | 62.90 |
Atria premium nöt marmor entrecoté (L,G) Marmorfilé med minst grad fem marmoreringen ger en läcker karamellisering och en saftighet på ytan då steken grillas. Biff gjord av denna råvara belönades som den bästa biff i världen i den prestigefyllda World Steak Challenge-tävlingen. Vi rekommenderar medium stekgrad. | | 65.90 |
KÖTTRÄTTER
| | eur |
Lammkotlett 400-800 g (L,G) Nya Zeeland. Tillagad i träkolsugn, serveras med färsk rosmarin. Rekommenderad stekgrad – Medium. | | 13.90 100 g |
Husets Biff stroganoff Marmorerad nöt innerfilé med svamp-och gräddsås, serveras I gjutjärnspanna. | | 31.90 |
Secreto Ibérico Bellota (L) Serveras med mandelpotatis, stekt surkål och pepparsås. | | 36.90 |
VARMA FISK- OCH SKALDJURSRÄTTER
| | eur |
Stekt laxfilé (G) |
| 31.90 |
Tigerräkor (L,G) med tomater, vitlök och örter | | 28.90 |
Kolgrillad Dorada (L, G)
med vitlök och örter | | 33.90 |
Tonfiskbiff (G) | | 34.90 |
Sik med grönsaker en Papillote (L)
Sik i ugn med grönsaker. Serveras med vit vins- och ostronsås | | 35.90 |
VEGANSK BIFF
| | eur |
Vöner-bigg (baserad på seitan) (L) Serveras med pommes frites gjorda på batat, grillad majs, grönsallad och tomat-örtdressing | | 24.50 |
GOODWINS HAMBURGARE
| | eur |
Goodwin hamburgare Hamburgare av marmorerat nötkött med isbergssallad, tomater, rödlök och pommes frites. Serveras med ketchup och majonnäs. |
| 21.90 |
Extra tillägg: Cheddarost (G), stekt ägg (L,G), stekt bacon (L,G). Pris per tillägg | | 2.50 |
Kobe Gourmet -hamburgare Burgare gjord på Kobe-kött serverad med romainesallad, tomat, karamelliserad rödlök. Serveras i den svarta bullen med pommes frites | | 44.90 |
KALLA FÖRRÄTTER
| | eur |
Inlagd saltsill med rågbrödsskorpor (L) |
| 16.90 |
Tonfiskcarpaccio (L) serveras med teriyakisås, rostat mörkt bröd och ruccola | | 16.90 |
Carpaccio (L,G) av marmorerad innerfilé | | 19.90 |
Tartarbiff (L) av marmorerad innerfilé | | 23.90
|
Ett urval ostar och italienska uppskärningar (G)
| | 34.90 |
SALLADER
| | eur |
Grönsallad (L, G) med vinägrettsås | | 9.90 |
Grekisk sallad (G) | | 15.90 |
Caesarsallad med kyckling eller räkor | | 18.90 |
GOODWINs sallad (L,G) grönsallad, lufttorkat Bresaola-nötkött med soppar och pumpakärnolja | | 17.90 |
Rostbiffsallad (G)
grönsallad med soltorkade tomater, fetaost och rostbiff | | 17.90 |
Caprese (G) tomat, buffelmozzarella och pestosås | | 19.90 |
VARMA FÖRRÄTTER
| | eur |
Vitlöksskorpor (L) med söta tomater, stekt bacon och basilika | | 12.90 |
Kycklingvingar serveras med morötter, selleri och blåmögelostsås | | 16.90 |
Grillade Portobello-svampar (G) Tomat, dorblu- och camembert ost. Tillagas I ugn. | | 18.90 |
SOPPOR
| | eur |
Gräddig Karljohan-champinjonsoppa | | 12.90 |
Tryffelillä maustettu vihanneskeitto tiikerirapujen kera (G) | | 12.90 |
Traditionell laxsoppa med grädde (G) eller utan grädde (L,G) | | 14.90 |
Krämig hummerbisque (L) | | 17.90 |
SIDORÄTTER
| | eur |
Stekt potatis med karljohansvamp (L,G) | | 9.00 |
Gräddstuvad spenat (G) | | 7.00 |
Sötmajs grillad I träkolsugn (G)
(grillas med parmesanost) | | 7.00 |
Grillade grönsaker (L,G)
| | 7.00 |
Potatismos med Dorblu-ost | | 7.00 |
Sötpotatisfries (L) | | 7.50 |
Pommes frites (L) | | 5.00 |
Sallad på mogna tomater och rödlök (L,G) | | 5.00 |
Grönsallad (L,G) | | 5.00 |
DESSERT
| | eur |
Glass (G) / Sorbet (L,G) | | 4.90/skopa |
Varm hembakad äppelpaj (serveras med vaniljglass) | | 13.90 |
Hallonsoppa med sorbet (L,G) eller glass (G) | | 11.90 |
Crème Brûlée (L) vanilj + pistasch + kaffe | | 11.90 |
Varm chokladfondant med vaniljglass mörk choklad |
| 13.90 |
New York ostkaka |
| 13.90 |
Amerikansk Morotskaka |
| 13.90 |
Amerikansk Chokladkaka | | 15.90 |
Goodwins köksmästares efterrätt | | 10.90 |